• Conferència convidada a les X Jornades de Docència en Biologia Cel·lular

  • Enrere
17/07/2024 per 

Maria-Jesús Martínez-Usarralde, membre del grup “Saps ODS amb Justícia Mundial?” ha estat convidada a les X Jornades de Docència en Biologia Cel·lular, organitzades per les Societat Espanyola de Biologia Cel·lular-SEBC al Botànic de la UV, amb una conferència titulada “Quan l’Aps és digital: proposta de Toolkit” .

El toolkit per a l’aprenentatge servei digital que es presenta en aquesta intervenció constitueix un dels resultats del projecte Erasmus + IDOL (Aprenentatge Servei Digital Internacional 2021-1-DE01-KA220-HED-000031186), elaborat plenament per l’equip de la UV, projecte que va sorgir de la preocupació per la responsabilitat de compromís cívic de les universitats participants, entre les quals la UV, per satisfer les necessitats de la comunitat. El compromís cívic i els valors europeus compartits s’erigeixen en elements intersticials del projecte, més importants que mai, perquè tenen el potencial de fer front als múltiples impactes negatius de l’acadèmia (per exemple, l’aïllament). En implicar més persones en activitats d’educació per a la ciutadania mundial d’aprenentatge servei (ApS), el projecte IDOL pretén contribuir de manera conscienciosa a una societat més inclusiva.

A la intervenció es presenta la guia, els objectius de la qual són:

  • Proporcionar orientació pràctica i aplicacions a les i els educadors de les Institucions d’educació superior-IES que vulguin incorporar activitats d’aprenentatge-servei digital als seus plans d’estudi/estratègies docents.
  • Augmentar la confiança del personal educatiu de l’IES i dels estudiants en l’ús d’aplicacions digitals.
  • Promoure l’ús de l’aprenentatge-servei i, per tant, els beneficis com l’aprenentatge fora de l’aula, l’aplicació de coneixements a problemes de la vida real, el foment del creixement i el desenvolupament personal, el reforçament de la ciutadania i el compromís cívic i la creació de xarxes amb socis/es comunitaris/àries.

El toolkit s’ha creat perquè les educadores/professorat d’IES puguin posar en pràctica cursos digitals d’aprenentatge-servei. El professorat pot, en efecte, optar per adoptar aquests nous recursos digitals per posar-los en pràctica a les classes. Aquest toolkit també pot ajudar els gestors de les IES, els estudiants i els alumnes de més edat a posar en pràctica un projecte d’aprenentatge-servei parcial o totalment en línia.

Les aplicacions es divideixen a partir de la distribució per les diferents fases de l’aprenentatge-servei. D’aquesta manera, són útils per al desenvolupament de la pedagogia digital de l’aprenentatge servei de manera òptima i seqüenciada. L’accés a la guia completa és: https://digitalservicelearning.eu/digital-service-learning-toolkit-ca/

Deixeu el vostre comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 8 3 ?